Wakacje się skończyły, ale my postanowiliśmy je jeszcze trochę przedłużyć. Jak? Zaproszeniem do kulinarnych wakacyjnych wspomnień w naszych restauracjach. Pierwsza połowa października mija zatem pod hasłem Festiwalu Kuchni Śródziemnomorskiej.
Kto nie lubi kuchni śródziemnomorskiej? Pytanie nie na miejscu! Wszyscy ją lubią, bo bogactwo smaków, które się kryje za tym hasłem jest olbrzymie.
Rozpoczęliśmy akcją Livecooking nad Jeziorem Maltańskim w Poznaniu, gdzie szefowie 4 restauracji przygotowali pyszności, których oczywiście można było skosztować! Chętnych nie brakowało:) Pokazy kulinarne przyciągnęły także spacerujących nad Maltą Poznaniaków.
W konkursie polegającym na odgadywaniu składników poszczególnych dań wyłoniliśmy 4 osoby, które otrzymały zaproszenia do restauracji 3 Kolory, Blow Up Hall 5050, Bokeh i Pracowni.
W konkursie polegającym na odgadywaniu składników poszczególnych dań wyłoniliśmy 4 osoby, które otrzymały zaproszenia do restauracji 3 Kolory, Blow Up Hall 5050, Bokeh i Pracowni.
3 Kolory |
Pastela |
Pika Pika tapas y vino |
Od poniedziałku 1 października zaczęło się dziać w restauracjach! Szefowie kuchni 8 restuarcji: 3 Kolory, Blow Up Hall 5050, Bokeh, Pastela, Pika Pika, Pracownia i Wiankowa, przygotowali festiwalowe menu w podziale na cztery kuchnie śródziemnomorskie: hiszpańskie, włoskie, greckie i francuskie fusion! Z uwagi na Światowy Dzień Wegetarianizmu, który przypada 1 października nie zabrakło także propozycji wegetariańskich.
Propozcyje menu Blow Up Hall 5050 w ramach FKS |
Więcej szczegółów na temat festiwalu na www.kulinarnypoznan.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz