Już 14 lutego walentynki! Zabierzcie swoje drugie połówki do najlepszych restauracji w Poznaniu, a gwarantujemy Wam, że spędzicie niezapomniany wieczór!
Poniżej propozycje poszczególnych lokali:
Enjoy.Restaurant (dawniej Platinum Restaurant)
Konkurs Walentynkowy - szczegóły na www.facebook.com/enjoyrestaurantpoznan
Restauracja Cucina
Gusto Food & Wine
+
Restauracja 3 Kolory - warsztaty kulinarne "Panie dla Panów, Panowie dla Pań"
Restauracja Flavoria
Restauracja Przedwiośnie w Gościńcu Sucholeskim
Menu walentynkowe
Przystawka: tarta z figami, porem, ricottą i świeżą bazylią
Zupa: krem marchewkowy z imbirem, mlekiem kokosowym i kolendrąDanie główne: halibut z sosem rakowym na czerwonym spaghetti z tagliatelle warzywnym
Deser: ceviche bananowe z avocado, mascarpone i wanilią, wódką orzechową i czekoladą chili
GOKO Restauracja Japońska
ZESTAW WALENTYNKOWY:
Hosomaki kappa 6 szt. - z warzywem kappa,
Hosomaki unagi 6 szt. - z soczystym węgorzem w sosie kabayaki,
Hosomaki maguro 6 szt. - z polędwicą z tuńczyka,
Futomaki shiromi roll 6 szt. - biała ryba w chrupiącej tenpurze, sałata, ogórek, kanpyo, serek philadelphia,
Futomaki ebi panko hot 6 szt. - krewetka królewska, sałata, ogórek, masago, spicy sos,
Futomaki sumoku ibodai 6 szt. - przez nas wędzona ryba maślana, sałata, ogórek, kanpyo, masago, serek philadelphia,
Futomaki sake yaki kabayaki 6 szt. - aromatyczny łosoś kabayaki, sałata, ogórek, melon, mayo
Cena zestawu - 89zł (cena regularna - 191zł)
Blow Up Hall 5050
MENU WALENTYKOWE w Blow Up Hall 5050:
-Przystawka zimna-
Wędzony comber z sarny doprawiony pieprzem kajeńskim
z musem dyniowym na sosie gorzkiej czekolady z orzechami włoskimi
-Zupa-
Aksamitny krem z selera bulwiastego z kozim serem i pudrem
z oliwy truflowej
-Danie główne-
Filet z łososia gotowany w niskiej temperaturze podany ze smażoną krewetką z duszonymi porami, selerem naciowym confit, musem z palonej cebuli z dodatkiem szampańskiego sosu
z kawiorem
lub
Wolno duszony polik wołowy w sosie czekoladowym z chili podany na puree selerowo-chrzanowym z marchewką karmelizowaną
i topinamburem
-Deser-
Pieczone figi na galaretce waniliowej z czekoladowymi truflami
z musem truskawkowym z chili
Kieliszek wina do kolacji
Cena 160zł za parę/ 90zł za osobę
Pastela
Więcej informacji na facebooku - www.facebook.com/restauracja.pastela
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz