sobota, 1 lutego 2014

Walentynki 2014

Już 14 lutego walentynki!  Zabierzcie swoje drugie połówki do najlepszych restauracji w Poznaniu, a gwarantujemy Wam, że spędzicie niezapomniany wieczór! 
Poniżej propozycje poszczególnych lokali:


Enjoy.Restaurant (dawniej Platinum Restaurant)


Konkurs Walentynkowy - szczegóły na www.facebook.com/enjoyrestaurantpoznan   




Restauracja Cucina




Gusto Food & Wine




+





Restauracja 3 Kolory - warsztaty kulinarne "Panie dla Panów, Panowie dla Pań"






Restauracja Flavoria





Le Palais Du Jardin 





Restauracja Przedwiośnie w Gościńcu Sucholeskim



Menu walentynkowe 

Przystawka: tarta z figami, porem, ricottą i świeżą bazylią 
Zupa: krem marchewkowy z imbirem, mlekiem kokosowym i kolendrą
Danie główne: halibut z sosem rakowym na czerwonym spaghetti z tagliatelle warzywnym
Deser: ceviche bananowe z avocado, mascarpone i wanilią, wódką orzechową i czekoladą chili




GOKO Restauracja Japońska


ZESTAW WALENTYNKOWY:

Hosomaki kappa 6 szt. - z warzywem kappa,
Hosomaki unagi 6 szt. - z soczystym węgorzem w sosie kabayaki,
Hosomaki maguro 6 szt. - z polędwicą z tuńczyka, 

Futomaki shiromi roll 6 szt. - biała ryba w chrupiącej tenpurze, sałata, ogórek, kanpyo, serek philadelphia,

Futomaki ebi panko hot 6 szt. - krewetka królewska, sałata, ogórek, masago, spicy sos,
Futomaki sumoku ibodai 6 szt. - przez nas wędzona ryba maślana, sałata, ogórek, kanpyo, masago, serek philadelphia,
Futomaki sake yaki kabayaki 6 szt. - aromatyczny łosoś kabayaki, sałata, ogórek, melon, mayo


Cena zestawu - 89zł (cena regularna - 191zł)



Blow Up Hall 5050



MENU WALENTYKOWE w Blow Up Hall 5050:

-Przystawka zimna-
Wędzony comber z sarny doprawiony pieprzem kajeńskim 
z musem dyniowym na sosie gorzkiej czekolady z orzechami włoskimi

-Zupa-

Aksamitny krem z selera bulwiastego z kozim serem i pudrem
z oliwy truflowej
-Danie główne-
Filet z łososia gotowany w niskiej temperaturze podany ze smażoną krewetką z duszonymi porami, selerem naciowym confit, musem z palonej cebuli z dodatkiem szampańskiego sosu
z kawiorem
lub
Wolno duszony polik wołowy w sosie czekoladowym z chili podany na puree selerowo-chrzanowym z marchewką karmelizowaną
i topinamburem
-Deser-
Pieczone figi na galaretce waniliowej z czekoladowymi truflami
z musem truskawkowym z chili
Kieliszek wina do kolacji

Cena 160zł za parę/ 90zł za osobę



Pastela

Więcej informacji na facebooku - www.facebook.com/restauracja.pastela 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz