
Kto nie lubi kuchni śródziemnomorskiej? Pytanie nie na miejscu! Wszyscy ją lubią, bo bogactwo smaków, które się kryje za tym hasłem jest olbrzymie.
Rozpoczęliśmy akcją Livecooking nad Jeziorem Maltańskim w Poznaniu, gdzie szefowie 4 restauracji przygotowali pyszności, których oczywiście można było skosztować! Chętnych nie brakowało:) Pokazy kulinarne przyciągnęły także spacerujących nad Maltą Poznaniaków.
W konkursie polegającym na odgadywaniu składników poszczególnych dań wyłoniliśmy 4 osoby, które otrzymały zaproszenia do restauracji 3 Kolory, Blow Up Hall 5050, Bokeh i Pracowni.
W konkursie polegającym na odgadywaniu składników poszczególnych dań wyłoniliśmy 4 osoby, które otrzymały zaproszenia do restauracji 3 Kolory, Blow Up Hall 5050, Bokeh i Pracowni.
![]() |
3 Kolory |
![]() |
Pastela |
![]() |
Pika Pika tapas y vino |
Od poniedziałku 1 października zaczęło się dziać w restauracjach! Szefowie kuchni 8 restuarcji: 3 Kolory, Blow Up Hall 5050, Bokeh, Pastela, Pika Pika, Pracownia i Wiankowa, przygotowali festiwalowe menu w podziale na cztery kuchnie śródziemnomorskie: hiszpańskie, włoskie, greckie i francuskie fusion! Z uwagi na Światowy Dzień Wegetarianizmu, który przypada 1 października nie zabrakło także propozycji wegetariańskich.
![]() |
Propozcyje menu Blow Up Hall 5050 w ramach FKS |
Więcej szczegółów na temat festiwalu na www.kulinarnypoznan.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz